Stichting De Kempische Passion

Stichting De Kempische Passion is opgericht om, met het evenement De Kempische Passion, de leefbaarheid in kleine kernen op peil te houden en aan anderen te laten weten, dat alleen door samenwerking kleinere dorpen ontzettend sterk kunnen zijn en heel veel kunnen bereiken om een dorp voor iedereen aantrekkelijk en leefbaar te houden. Het Paasverhaal op eigentijdse wijze vertolkt, blijkt een goede impuls te geven aan saamhorigheid en verbondenheid binnen kleine en grote gemeenschappen.

We kennen The Passion allemaal als jaarlijks TV-evenement op de donderdag voor Pasen (Witte donderdag). Het idee om een Kempische Passion uit te voeren is ontstaan vanuit Zanggroep Tolad. Een groep enthousiaste mensen uit Hoogeloon en omliggende dorpen heeft begin 2015 de uitdaging op zich genomen om dit idee uit te werken tot, en te realiseren in het evenement dat op 8 april 2017 gaat plaatsvinden. We willen een voorbeeld aan andere kleine kernen geven, door te laten zien dat samenwerking een heel belangrijk item gaat worden om de leefbaarheid in de toekomst op peil te houden. We zijn ook erg blij met de betrokkenheid van de Hoogeloonse gemeenschap en verenigingen, De Gemeente Bladel, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank De Kempen en Stichting Fietsenbeurs Hoogeloon, die met ons samenwerken op muzikale wijze, toneel, praktisch of via een financiële bijdrage.

De samenwerking willen we ook tot uiting brengen in het betrekken van scholieren bij ons evenement. Het wit-verlichte kruis is gemaakt door scholieren van TechniekHuis uit Veldhoven en scholieren van het PiusX-College uit Bladel hebben zich kunnen inschrijven om in het kader van hun maatschappelijke stage vrijwilligerswerk te doen bij De Kempische Passion.

Vervolg….
Dit initiatief in Hoogeloon is nog nooit in de Kempen gezien en we hopen op een groot succes. Het zou heel mooi zijn als het een echte Kempische Passion kan worden; wanneer een volgende editie in een ander Kempisch dorp georganiseerd gaat worden. Zodoende wordt dit inspirerende evenement een echte Kempische traditie.

Laat ons weten wanneer er bij jou interesse is om dit met je vereniging of club in jouw dorp te organiseren: info@dekempischepassion.nl.

Het draaiboek ligt al klaar!

Kom, en beleef het mee! Saamhorigheid, Verbondenheid en Passie!

De Kempische Passion Hoogeloon